ICT Group breidt uit met bijzondere overname

ICT Group kondigt overname aan van 100% van de Fourtress B.V. aandelen. Deze overname past in de groeistrategie van ICT die erop gericht is om een leidende Europese leverancier van technologische oplossingen in gedefinieerde markten.

ICT Group B.V. (ICT) kondigt overname aan van 100% van de aandelen van Fourtress B.V. (hierna genoemd ‘Fourtress’). Fourtress is een gerenommeerde technische automatiseringsdienstverlener gevestigd in Eindhoven. Bij de onderneming werken momenteel circa 42 medewerkers op HBO / academisch niveau.

Deze overname past in de groeistrategie van ICT die erop gericht is om een leidende Europese leverancier van technologische oplossingen in gedefinieerde markten. ICT zoekt groeimogelijkheden zowel autonoom als door acquisities met als doel haar huidige onderscheidende niche positie uit te breiden.

Jos Blejie, CEO van ICT: “Met deze overnames vergroten we ons marktaandeel en vergroten we onze kennis op het gebied van Industriële Automatisering en de Embedded Software Industrie. Wij heten onze nieuwe collega’s van harte welkom in de ICT Groep.”

Pim Grol gaat verder als Commercieel Directeur bij Fourtress. Hij voegt toe: “Ik ben zeer enthousiast dat Fourtress toetreedt tot de ICT Group. Er is een goede culturele fit en ik kijk ernaar uit om onze business samen uit te breiden.” Er worden geen financiële details bekend gemaakt.

“Met deze overnames vergroten we ons marktaandeel en vergroten we onze kennis op het gebied van Industriële Automatisering en de Embedded Software Industrie.”

 

Over ICT Group

ICT Group is een toonaangevende Europese leverancier van industriële technologische oplossingen. Onze toegewijde technische professionals bieden onze klanten diensten aan op het gebied van consultancy, softwareontwikkeling, projectmatige oplossingen en onderhoud van IT-systemen.

Het is onze missie om de wereld elke dag een beetje slimmer te maken. Met onze specialistische kennis in uiteenlopende branches realiseren wij innovatieve oplossingen door mensen, technologieën en ideeën met elkaar te verbinden. Met ongeveer 1.500 toegewijde technische specialisten in het veld, zijn wij in staat om nieuwe en innovatieve technologieën te bouwen en te integreren in relevante bedrijfsoplossingen voor onze klanten. Met onze Smarter Industries-oplossingen bedienen wij de automobiel-, productie-, hightech-, voedingsmiddelen-, chemische en farmaceutische industrie, olie & gas en logistiek.

Onze oplossingen in Smarter Cities zijn gericht op water-, spoor- en wegeninfrastructuur, openbaar vervoer en mobiliteit. Binnen Smarter Healthcare bieden wij oplossingen op het gebied van medische gegevensuitwisseling, radiotherapie en verloskunde. Verder levert ICT Group eigen cloud gebaseerde software voor IoT, digitale transformatie en kunstmatige intelligentie. ICT Group N.V. is actief in Nederland, Bulgarije, Zweden, Duitsland en Portugal.

Pim Grol: “Ik ben zeer enthousiast dat Fourtress toetreedt tot de ICT Group. Er is een goede culturele fit en ik kijk ernaar uit om onze business samen uit te breiden.”

ICT Netherlands is leverancier van totaaloplossingen op het gebied van industriële automatisering. Als ervaren leverancier van oplossingen voor industriële technologie wil ICT de wereld elke dag een stap slimmer maken.

Onze toegewijde technische professionals voorzien onze klanten van diensten op het gebied van consultancy, softwareontwikkeling, projectmatige oplossingen en managed services.

ICT Netherlands: Creating A Smarter World

ICT Netherlands is leverancier van totaaloplossingen op het gebied van industriële automatisering
nl_NLDutch