Knowledge base: Behaal gewin met een Digital Twin

Een digitale dubbelganger is een werkend, virtueel model van een heel product, proces of dienst. Maar een Digital Twin is veel meer als enkel een hightech dubbelganger. Een Digital Twin gebruikt data, AI, IoT en machine learning om bedrijven te helpen met het optimaliseren en innoveren van bedrijfsprocessen.

Nu we weten wat de definitie is zijn we ook benieuwd naar wat praktische toepassingen hiervan. Teade Punter, Prof. aan het Fontys kan je hier meer over vertellen.

Software Bites

De leden van Brainport Digital Factory bieden Software Bites (digitale leersessies) aan om u te helpen informatie en inspiratie te verzamelen over nieuwe technologieën voor de ontwikkeling van nieuwe processen, producten of diensten. Lid Fontys geeft in onderstaande podcast uitleg in behapbare taal over de praktische toepassingen van een Digital Twin.

Spreker: Teade Punter, Prof. High Tech Embedded Software

*De Podcast is Nederlands gesproken

Fontys Expertisecentrum High Tech Systems en Materials (HTSM) verbindt Fontys studenten en onderzoekers met hightech bedrijven in het Brainportgebied.

Samen verrichten zij toegepast onderzoek en ontwikkelen zij innovatieve technologieën die zowel het onderwijs als het bedrijfsleven ten goede komen. Daarnaast biedt het Expertisecentrum HTSM verschillende vormen van levenslang leren voor professionals die werkzaam zijn in de hightech sector.

Willem: ,,We weten echter dat succesvolle AI-projecten meer vereisen dan alleen technologie. De beste oplossing bereik je alleen samen met de klant!” En dat is dan ook meteen de uitdaging voor alle bedrijven: hulp inschakelen!

Fontys: Een omvangrijke en brede publieke hogeschool

Fontys Expertisecentrum HTSM verbindt Fontys studenten en onderzoekers met hightech bedrijven in het Brainportgebied
nl_NLDutch