Big data

Wat kan jouw organisatie met Big Data?

Big Data, tegenwoordig ontkom je er niet meer aan. Binnen elke bedrijf of organisatie lopen talloze datastromen. Door deze data te verzamelen en op waarde te schatten kan jouw organisatie komen tot inzichten. Het omzetten van inzichten in kansen kan leiden tot verbetering van (interne) logistieke processen, kosten reductie of proces optimalisatie.

Definitie Big Data

“Big data is een term die gebruikt wordt om te verwijzen naar de steeds groter wordende datasets die te complex zijn om te overzien door mensen en verwerken met traditionele software.”

De rol van Big Data in Digital Factory

De hoeveelheid informatie die door IoT en de huidige productiesystemen wordt geproduceerd, moet worden vertaald naar bruikbare ideeën en acties die waarde leveren. Uit de verzamelde informatie trekt men relevante conclusies die de bedrijfsvoering van bedrijven op de volgende manieren helpen verbeteren:

Moderne fabrieken in de maakindustrie worden steeds complexer. Hierdoor ontstaan nieuwe uitdagingen die met hulp van automatisering, aangedreven door data kunnen worden opgemerkt en aangepakt. De grote massa aan gegevens die het gevolg is van moderne computersystemen en IoT hebben smart fabrieken in staat gesteld hun efficiëntie snel op te voeren. Hiermee wordt aanzienlijke winst geboekt bijvoorbeeld op het gebied van versnelde productie, verhoogde uptime en een vermindering van de foutmarge.

Dit zijn de fases waarin getest wordt of de ontdekkingen voldoen aan de geëiste criteria. Hierin wordt teruggekeken naar het gehele proces en hoe men tot deze statistieken is gekomen. Hier wordt nog eenmaal gecheckt of er geen fouten zitten in de data preperation en modeling. Wanneer al deze factoren als valide zijn bestempeld kan de weg vervolgd worden naar de laatste stap Deployment.

De laatste fase waarin men terecht komt is de deployment fase, hierin moet gezorgd worden dat de verkregen insights op een overzichtelijke manier gedisplayed worden. Zodat in het vervolg data op een gestructureerde manier kan worden verzameld en bijgehouden.

Opzoek naar Data Coaching?

Ben je benieuwd hoe jouw organisatie big data kan inzetten om te komen tot optimalisatie mogelijkheden voor een efficiënter productieproces, kortere doorlooptijden of het reduceren van downtime? Onze data coach kijkt graag geheel vrijblijvend met je mee. Vraag hier een gesprek aan.

Brainport Digital Factory Leden
Deze bedrijven staan klaar om je te helpen een winnaar te worden in Digital Factory

Door samen te werken met onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven in combinatie met de technologie om de digitalisatie te versnellen, ontwikkelen wij kennis over “what, why, how” van de digitale fabriek samen met onze leden.

nl_NLDutch