Hoe zet je security in als bouwsteen voor innovatie?

Innoveren is prachtig en noodzakelijk tegelijkertijd. Het is de kerncompetentie van de Brainport regio, dat is uitgegroeid tot de slimste regio ter wereld. Innoveren zit in het DNA van de Nederland, maar er zijn ook zaken die innovatie remmen. Door de strenge GDPR/AVG regels en security eisen is het niet altijd mogelijk om de gewenste innovatie volledig te kunnen benutten.

Bright Cape helpt bedrijven gebruik te maken van de enorme hoeveelheid data die ze bezitten. Met behulp van kunstmatige intelligentie worden patronen in bedrijfsprocessen herkend en kunnen voorspellingen worden gedaan over komende ontwikkelingen.

In het kort

Tegelijkertijd kan security ook een bouwsteen zijn om innovatie juist mogelijk te maken. Een mooi voorbeeld hiervan is het delen van een geavanceerde 3D-printer. In plaats dat ieder bedrijf een eigen dure printer aanschaft, die vervolgens 60% van de tijd stil staat, kun je deze 3D-printer delen met meerdere bedrijven. Om dit te kunnen bewerkstelligen is het van belang dat de werktekenen niet ingezien kunnen worden door andere gebruikers en dat er per gebruik gefactureerd kan worden. Om dit te realiseren kan men een diode inzetten.

Security als bouwsteen om innovatie mogelijk te maken

Een diode zorgt voor de scheiding tussen systemen of in dit geval data. Het heeft dezelfde werking als een sluis in een rivier. De data kan wel van het hoge netwerk naar het lage netwerk, maar andersom niet. Door het gebruik van geavanceerde software is het ook mogelijk om data pakketten op te knippen en zo kunnen bouwtekeningen niet door anderen ingezien of gekopieerd worden en krijgt de financiële afdeling enkel de factuur aangeleverd.

De diode combineert de fysieke eigenschap van de diode voor éénrichtingsverkeer en de flexibiliteit door middel van software om datapakketten op te knippen en naar de verschillende afdelingen te sturen. Dit voorkomt dat mensen bij concurrentiegevoelige informatie in uw machine kunnen.

TIPS

Compumatica is een fabrikant van cybersecurity op het gebied van encryptie (netwerk encryptie, e-mail encryptie) en netwerk beveiliging (firewall’s, diode technologie).

Het bedrijf bestaat sinds 1991, toen bijna niemand nog met cybersecurity werkte. Compumatica secure networks is een volledig onafhankelijk privé bedrijf met meerdere vestigingen in Europa. De klanten van Compumatica zijn overheden en bedrijven die in de top 500 staan. Compumatica ontwikkelt, produceert en implementeert oplossingen met een hoge beveiligingsgraad zonder backdoors. Tijdens het ontwikkelingsproces van de oplossingen staat beveiliging centraal naast eenvoudige implementatie en integratie, eenvoudig beheer en gebruiksvriendelijkheid voor de eindgebruiker.

Compumatica Secure Networks: Cybersecurity With A Personal Touch

Compumatica is een fabrikant van cybersecurity op het gebied van encryptie en netwerk beveiliging
nl_NLDutch