Knowledge base: Model based testing en safe scrum in een veiligheidskritische omgeving

De Nederlandse spoorwegen worden nog drukker. De overheid en de spoorwegmaatschappijen hebben de ambitie om de kwaliteit van het spoorwegnet te verbeteren. De invoering van een nieuw treinbeveiligings- en managementsysteem – European Rail Traffic Management System (ERTMS) – moet daaraan bijdragen. Een langdurig en complex project met enorme omvang.

ProRail Logistics heeft besloten het Scaled Agile Framework (SAFe) te gebruiken voor de ontwikkeling van het veiligheidskritische product ETIS (ERTMS Train Information System). Het ontwikkelen van veiligheidskritische systemen is geregeld op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Een voorbeeld op het gebied van spoorwegen is de Cenelec EN 50126-1 veiligheidsnorm. Vanuit veiligheidsoogpunt is het niet meer dan normaal dat de ontwikkeling wordt uitgevoerd met traditionele en beproefde methoden. ProRail kiest voor een nieuwe aanpak waarbij het systeem iteratief wordt ontwikkeld en mogelijke problemen in het project zoveel mogelijk naar voren worden gebracht. Daarom is gekozen voor de oplossingen van InTraffic en Axini; een iteratieve aanpak in een veiligheidsomgeving, door gebruik te maken van SafeScrum en Model-Based Testing.

Hoe pas je deze technieken toe in een kritische veiligheidsomgeving? ProRail, Axini en InTraffic leggen uit hoe je deze technieken toepast op basis van het ETIS product. Vul het formulier in en bekijk de video. U ontvangt ook een e-mail met een link naar de video, zodat u deze altijd opnieuw kunt afspelen.

ICT Netherlands is leverancier van totaaloplossingen op het gebied van industriële automatisering. Als ervaren leverancier van oplossingen voor industriële technologie wil ICT de wereld elke dag een stap slimmer maken.

Onze toegewijde technische professionals voorzien onze klanten van diensten op het gebied van consultancy, softwareontwikkeling, projectmatige oplossingen en managed services.

ICT Netherlands: Creating A Smarter World

ICT Netherlands is leverancier van totaaloplossingen op het gebied van industriële automatisering
nl_NLDutch