Industry 4.0

Knowledge base: Digital Factory – De route naar een autonome fabriek

Data en automatisering spelen een steeds belangrijkere rol in nieuwe business modellen. Industrieën worden slimmer omdat machines, producten, diensten en mensen continu met elkaar in verbinding staan en informatie delen. We kijken deze keer naar wat Industry 4.0 kan betekenen voor uw fabriek en behandelen daarin o.a. de volgende vragen:

  • Uit welke fasen bestaat Industry 4.0?
  • Wat zijn de verschillen van een Industry 4.0 implementatie voor batch, continue en discrete processen?
  • Is een autonoom productieproces realistisch en wat betekent dat voor uw operators?
  • Met welke technologieën of innovaties kunt u de stap maken naar Industry 4.0?
  • Hoe maakt u de eerste stap?
Smarter industries

Op dit moment zitten we midden in de opkomst van Industry 4.0 (Smart Industries). De vierde industriële revolutie heeft alles te maken met Internet of Things, data gedreven werken en automatisering van productieprocessen. Industrieën worden slimmer omdat machines, producten, diensten en mensen continu met elkaar in verbinding staan en informatie delen.

Het slimmer maken van uw fabriek met behulp van nieuwe ontwikkelingen en technologieën blijkt een enorme uitdaging. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in een snel tempo op en u heeft de keuze uit een grote hoeveelheid mogelijkheden. Maar wat levert in uw situatie het meeste op? Welke keuzes moet u wel of juist niet maken? Welke ervaringen zijn er al vanuit de praktijk? Als leverancier van industriële technologie oplossingen helpt ICT Group u graag op weg.

Sprekers

Leendert MijndersSenior Business Consultant bij ICT Groep

Innovaties geven fabrieken steeds meer mogelijkheden om hun operationele kwaliteit te verbeteren en om veranderingen in de markt sneller te volgen. Maar wat betekenen deze innovaties voor de beschikbaarheid van uw fabriek? Welke invloed heeft het op productieprocessen en hoe waarborgt u de continuïteit?

Leendert Mijnders helpt als Senior Business Consultant al meer dan 10 jaar grote internationale bedrijven om IT en OT samen te brengen in een connected factory en met de transformatie naar een smart factory. Met een combinatie van kennis en ervaring ondersteunt hij bij het verbeteren van bedrijfsprocessen en het realiseren van digitale ambities.

 

ICT Netherlands is leverancier van totaaloplossingen op het gebied van industriële automatisering. Als ervaren leverancier van oplossingen voor industriële technologie wil ICT de wereld elke dag een stap slimmer maken.

Onze toegewijde technische professionals voorzien onze klanten van diensten op het gebied van consultancy, softwareontwikkeling, projectmatige oplossingen en managed services.

ICT Netherlands: Creating A Smarter World

ICT Netherlands is leverancier van totaaloplossingen op het gebied van industriële automatisering
nl_NLDutch