vanderlande-kpn-5g

Vanderlande innoveert met 5G in samenwerking met Nederlandse telecomprovider KPN

Van bedraad naar draadloos: dat kan dankzij 5G. Want de combinatie van enorme capaciteit, extreem hoge betrouwbaarheid en ultra-lage vertraging maken 5G meer dan alleen een nieuwe vorm van connectiviteit. Het is het eerste draadloze netwerk dat een volwaardig alternatief biedt voor een bedraad netwerk. Zo maakt 5G de ‘wireless factory’ mogelijk. Een heel nieuw fundament voor productieomgevingen met een flexibele productievloer, waar machines en mensen met elkaar verbonden zijn.

KPN laat graag iedereen kennismaken met 5G in het BDF-bezoekerscentrum op de Brainport Industries Campus in Eindhoven, waar ze samen met de Brainport Digital Factory-partners nieuwe toepassingen met 5G realiseren voor de Nederlands maakindustrie. Als onderdeel van het Vanderlande Innovatie Programma heeft Vanderlande samen met High Tech Software Cluster-lid KPN de potentiële waarde en de huidige stand van de technologie van 5G netwerken onderzocht.

In deze video
  • Jeroen van Nistelrooij – Director Innovatie, Vanderlande
  • Wilko van de Langenberg – Project manager R&D Vanderlande
  • Paul Cobben & Frank Mertz – Commercial lead 5G manufacturing field labs bij KPN

Draadloze fabrieken, medische diagnoses op afstand, bewegingsafhankelijke straatverlichting en autonome auto’s. Deze dingen veranderen ons leven op weg naar een steeds meer verbonden toekomst.

We maken het leven vrijer, makkelijker en leuker door mensen en bedrijven met elkaar in contact te brengen. Daarom bouwt KPN aan de digitale snelweg van de toekomst. We zijn gepassioneerd door het aanbieden van veilige, betrouwbare en toekomstvaste netwerken en IT-diensten, waardoor mensen altijd en overal met elkaar verbonden kunnen zijn en tegelijkertijd een meer welvarende en schonere wereld wordt gecreëerd.

 

KPN: #Beter Internet

We maken het leven vrijer, makkelijker en leuker door mensen en bedrijven met elkaar in contact te brengen. Daarom bouwt KPN aan de digitale snelweg van de toekomst.
nl_NLDutch