bodyscanners

Hoe software bijdraagt aan het opsporen van smokkelwaar

OD Security maakt Transmission X-Ray Full bodyscanners voor penitentiaire inrichtingen en gevangenissen, douanes en incidenteel diamant- en goudmijnen. De scanners scannen in- en uitgaande personen op smokkelwaren die zij op en/of in het lichaam bij zich dragen. De röntgenscanners creëren met een minimale hoeveelheden straling (vergelijkbaar met het eten van twee bananen) een zo goed mogelijk beeld voor operators. Vervolgens moet de operator het beeld beoordelen op zoek naar verborgen waar. De software voor deze scanners vormt het hart van het bodyscanner systeem voor OD Security en is de belangrijke stabiele basis met mogelijkheden tot onderscheidend vermogen.

In het kort
Meer structuur in de software

“In de basis doet iedere bodyscanner hetzelfde: het is een X-Ray scanner die een persoon scant en een scan afbeelding genereert,” vertelt Martin van der Kaap, Technisch & QA Manager bij OD Security. “Wij leveren aan organisaties die vaak meerdere scanners tegelijk of in samenhang met elkaar willen gebruiken. De software moet zowel voor het individuele apparaat als binnen een netwerk van meerdere scanners betrouwbaar zijn en zich makkelijk laten schalen.” Dat was met de oudere softwareversies niet het geval.

De oudere softwareversie (Delphi) was ad-hoc ontwikkeld, waardoor er in de loop der jaren een wildgroei van code was ontstaan. ICT Group werkt al meer dan 10 jaar voor OD Security, in eerste instantie vooral door te ontwikkelen op een manier waar de klant destijds specifiek om vroeg. Om grotere aantallen systemen te leveren en die aan elkaar te kunnen koppelen moest er meer structuur komen in de software. Dat zou het makkelijker maken op te schalen, nieuwe functies toe te voegen, test-tijd te verminderen en de veiligheid te verbeteren.

“Er geldt bijvoorbeeld een dagelijkse, wekelijkse en jaarlijkse limiet voor de maximale straling die iemand mag ontvangen tijdens scans,” licht van der Kaap toe. “Als bewakers op meerdere locaties van gevangenisorganisaties werken is het belangrijk dat de apparaten allemaal zijn aangesloten op dezelfde database. De bodyscanners kunnen dan onderling met elkaar communiceren, om zo gezamenlijk binnen de veiligheidsnormen te blijven scannen.”

“Wij leveren aan organisaties die vaak meerdere scanners tegelijk of in samenhang met elkaar willen gebruiken. De software moet zowel voor het individuele apparaat als binnen een netwerk van meerdere scanners betrouwbaar zijn en zich makkelijk laten schalen.”

Meer structuur in de aanpak

“We werken voor klanten in allerlei sectoren aan uitdagende software. Belangrijk daarbij is het plan van aanpak, om gestructureerd en planmatig te werk te gaan. Het maakt ons hun ‘trusted advisor’, op basis van meer dan 40 jaar ervaring” vertelt Marco Boeve, Operations Manager bij ICT Group. “Met OD Security werken we al zo’n 10 jaar samen en meer recent is onze projectmatige aanpak ook voor hen belangrijk geworden.”

Die projectmatige aanpak ontbrak. “Bij OD Security waren we niet gewend aan requirements en specificaties. Meer recent en tijdens dit specifieke project zijn we veel meer projectmatig gaan samenwerken en hebben we verschillende zaken geformaliseerd en geprofessionaliseerd. Dat was voor ons belangrijk, de software was anders nooit zodanig ontwikkeld als nu het geval is,” vertelt Van der Kaap. Projectmatig samenwerken was een belangrijk onderdeel van de nieuwe aanpak. ICT Group maakte een plan om het totale traject voor softwareontwikkeling te beheren. Hierdoor werd het eenvoudiger om eerder in processen in te stappen en het projectmanagement op zich te nemen. Het leidde tot concrete vragen en wensen vanuit OD Security, die ICT Group makkelijk kon vertalen naar een gestructureerde aanpak.

Software technisch hielp ICT Group over te stappen van Delphi naar C#. Bovendien werd er gewerkt aan een standaard-image zodat het eenvoudiger is om onderhoud te plegen. OD Security profiteerde van deze professionalisering, zowel voor de specifieke software als van de gehele aanpak en procedure om software te ontwikkelen.

Bron: https://ict.eu/nl/case/betere-software-en-een-duidelijke-roadmap-voor-od-security/

Tips

ICT Netherlands is leverancier van totaaloplossingen op het gebied van industriële automatisering. Als ervaren leverancier van oplossingen voor industriële technologie wil ICT de wereld elke dag een stap slimmer maken.

Onze toegewijde technische professionals voorzien onze klanten van diensten op het gebied van consultancy, softwareontwikkeling, projectmatige oplossingen en managed services.

ICT Netherlands: Creating A Smarter World

ICT Netherlands is leverancier van totaaloplossingen op het gebied van industriële automatisering
nl_NLDutch